huiswerkbegeleiding

Social media, spelletjes, sport, sociale contacten… Probeer maar eens om na een hele dag school geconcentreerd huiswerk te maken. Het is niet gek dat een steuntje in de rug én een oogje in het zeil nodig zijn om uw kind beter te laten presteren op school.

Erudio’s huiswerkbegeleiding is….

  • Voor vmbo­, havo­ en vwo-­leerlingen
  • 3 tot 5 dagen per week
  • Professionele begeleiding
  • Voor kleine groepen
  • Inzicht in de studievoortgang van uw kind

Beter huiswerk maken

Als je effectief huiswerk maakt, blijft er tijd over voor de dingen die je écht leuk vindt. Dat leert uw kind door huiswerkbegeleiding bij Erudio. Onze begeleiding richt zich op:

  • Duurzame studievaardigheden
  • Minder stress en meer vrije tijd
  • Hogere cijfers halen

Deskundig en effectief

Erudio werkt al geruime tijd samen met de grootste aanbieder van steunonderwijs in Nederland. Lyceo biedt vele verschillende vormen van onderwijsondersteuning: van basisschoolbegeleiding, huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining tot loopbaanoriëntatie of leren coderen. Lyceo ontwikkelt haar eigen lesmateriaal, tests en (leer-)methodes in samenwerking met hogescholen en universiteiten. Wetenschappelijk bewezen inzichten vormen hiervoor altijd de basis. Dankzij uitgebreid onderzoek in samenwerking met Tilburg University is Lyceo Leren Leren© ontwikkeld: een methode voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden. Als samenwerkingspartner van Lyceo werkt Erudio eveneens met deze methode.

Hoe werkt het?

Er wordt allereerst een plan van aanpak opgesteld waarin we de doelstellingen en wensen op een rijtje zetten. Vervolgens maakt de leerling de (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we, indien nodig, het plan van aanpak bij. Het doel is om uiteindelijk weer zelfstandig aan de slag te gaan.

Zelfstandig leren werken

U wilt voorkomen dat uw kind een slecht rapport krijgt. Of nog erger: blijft zitten. Huiswerkbegeleiding van 3 tot 5 dagen per week is dat noodzakelijke steuntje in de rug om het tij te keren. Net zo belangrijk: leren om op tijd en zelfstandig huiswerk te maken. We werken in kleine groepen. Aan de hand van het huiswerk en geplande toetsen stelt uw kind samen met onze huiswerkbegeleider taken op. Uw kind werkt op die manier gericht én leert tegelijkertijd huiswerk indelen. Taak klaar? Even overhoren en de huiswerkloze avond begint!

Ons leerlingvolgsysteem ook voor u

Onze huiswerkbegeleiders houden in een leerlingvolgsysteem de vorderingen en werkhouding van uw kind bij. Zo weet u precies wat het resultaat van de huiswerkbegeleiding is.

Inschrijven of liever eerst meer informatie?

Wilt u uw kind inschrijven voor de huiswerkbegeleiding van Erudio? Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom langs voor een kennismakingsgesprek of vraag een informatiepakket aan!

Bekijk ook eens de mogelijkheden voor het volgen van Bijles en Examentraining.